Per. Nis 30th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

CEMEVİ‘NE SALDIRAN AKLANIYOR- VİDEO

Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde cemevlerine saldıranlaran Ahmet Ozan K’ye “akli dengesi yerinde değil” raporu verildi.
Ankara’da, Ahmet Ozan Karaca’nın girdiği 4 ayrı cemevinde içeride oturanların üzerine sandalye fırlatıp, biri kesici aletle 2 kişiyi yaraladığı olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi. Savcılık, saldırgan Ahmet Ozan Karaca’nın ‘akli dengesinin yerinde olmadığı’ yönünde rapor verildiğini; ancak bu hususun mahkemece değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Karaca ve ona yardımcı oldukları belirtilen 2 şüphelinin 12 yıl 10’ar aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.
Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde cemevlerine saldıranlar hakkında iddianame hazırlandı. İzmir’den Eskişehir’e gelerek iki kişi ile saldırıyı planlayan Ahmet Ozan Karaca’ye “akli dengesi yerinde değil” raporu verildi.
Ankara’da bulunan Şah-ı Merdan Cemevi, Anafatma Cemevi ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’ne yönelik 30 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşen ayrı ayrı saldırılar ardından tutuklanan Ahmet Ozan Karaca. hakkında akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin rapor verilmesine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, tepki gösterdi.
Alevi toplum inancına yapılan sistematik cezasızlık politikasının devam ettiğini belirten Bülbül, “2022, 30 Temmuz’unda Kerbela orucu esnasında 3 alevi kurumuna saldırı yapan kişi tutuklandı. Bu kişinin 30 Ocak 2023 tarihinde de duruşması var. Duruşma öncesinde bu kişi hakkında akli dengesinin yerinde olmadığı şeklinde rapor verilmiş. Bu bir tür suçluyu aklama çabasıdır. 2022 yılında yaptığı saldırıda dolayı bugüne kadar sürecin aksatılması bir yana bu kişi hakkında cezasızlık politikasının uygulanacak olması sistemin, AKP-MHP iktidarının geleneksel devlet anlayışının konuya bakışını gösteriyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir