ALMANYA’NIN HAMM KENTİNDE ALEVİLİK DERSLERİNE GİDEN ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Almanya’nin Hamm kentinde Alevilik derslerine giden öğrenciler Covid döneminden önce sahnelemiş oldukları Hızır konulu tiyatro gösterisinden elde ettikleri gelirleri depremzedelere bağışlama kararı aldılar. Alevi öğrencilerin bu anlmalı dayanışmalarına ilişkin HAK-BİR Hamm Yönetim Kurulu ve AKM Hamm Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
”Değerli Canlar, sevgili Veliler,
Alevilik Dersleri’nin önemini bir kez daha bu deprem faciası bağlamında anlamış olduk.
Hamm’daki Alevilik Dersleri İlkokul Sınıfı’nın konusu bu hafta, Türkiye’deki deprem faciası idi. Talebeler küçücük bedenlerindeki büyük üzüntülerini, duygularını ve düşüncelerini dile getirdiler. Bu esnada, Hızır ayında “Depremzedelere nasıl yardım edebiliriz” sorusuna, Covid döneminden önce sahnelemiş oldukları Hızır konulu tiyatro gösterisinden elde ettikleri gelirlerini, topluca eğlenme yerine, depremzedelere bağışlama kararı ile yanıt verdiler.
Alevilik Dersleri’nin hem bilgili ve bilinçli, hem duyarlı yetişkinler olmalarında büyük etkisi olduğunu, çocuklarımızın bu hareketi ile hep birlikte gururla izlemekteyiz.
Minik Hızır’larımıza ve onları Alevilik Dersleri konusunda destekleyen ailelerine yürekten teşekkür ediyoruz.
Alevilik Dersi talebelerimiz 446,76€’ AABF bağış kontosuna gönderilecek.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler