AABK’dan açıklama: Hiçbir güç bizi yolumuzdan, ikrarımızdan alıkoyamayacaktır!
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), yazılı bir açıklama yaparak sosyal medya üzerinden kuruma ve yöneticilerine yönelik yapılan yalan, iftira ve hakaretlere cevap verdi.
‘‘AABK’mıza ve yöneticilerimize yönelik sosyal medyada yapılan yalan, iftira ve hakaretlere cevabımızdır‘‘ ifadelerini yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:
”Özelikle son yıllarda sosyal medyada kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik artarak devam eden yalan, iftira ve hakaretlere sosyal medya platformları üzerinden hiç cevap vermedik. Görüyoruz ki; bu saldırılar organizeli bir hale dönüşmüştür. Maalesef yalan ve iftiralar üzerinden oluşturulmak istenen algı operasyonlarına karşı,gerçekleri açıklama gerekliliği yine sosyal medya üzerinden ortaya çıkmıştır.
Kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik ağza alınmayacak yalan, iftira ve hakaretleri yapanların ortak özelikleri ise sınır tanımayan hırsları, egoları ve intikam duygusuyla hareket etmeleridir. Daha da önemlisi bu kişilerin yaptığı saldırıların altında yatan diğer bir neden de kurumlarımız içerisinde istediklerini alamayanların olduğunu görmek bizi şaşırtmamıştır.
Bir eleştirimiz de kurum ve yöneticilerimize düşmanca saldıranlara inanan canlarımıza ve dostlarımızadır.
Sosyal medyada paylaşılan her haberi ya da bilgiyi doğruymuş gibi kabul etmek, kurumumuza ve verdiğimiz mücadelemize haksızlıktır. Vicdan terazisinin ayarını bozmaktadır. Unutmayalım ki “ayarı bozulan kantar bir gün sizi de tartar”. Sosyal medyayı bir linç aracı olarak kullananların değirmenine bilmeyerek de olsa su taşımaktır.
AABK genel kurulu, deprem ve seçimlerin yer aldığı son bir yıldır organizeli saldırılar ile karşı karşıya kaldık. Kurumumuzun genel kurullarında ortaya çıkan iradeyi hazmedemeyen, kabullenemeyen ve bulduğu her fırsatı kendince değerlendirmeyi amaç edinenler kaybetmeye devam edeceklerdir.
Kim ya da kimlerin arkasında olduğu bilinmeyen ama sürekli sosyal medyada yazı paylaşanların yaptıkları tek şey, Alevilerin düşmanı olanların ekmeğine yağ sürmek, onları Alevilere karşı cesaretlendirmektir. Bu kişiliklerin ve ilişkide bulundukları şahısların sosyal medya hesaplarına bakıldığında ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.
Son yapılan paylaşımlara baktığımızda da anlaşılıyor ki kapsamlı ve organizeli bir operasyonla yine karşı karsıyayız. Birçok kurum yöneticimizin şahit olduğu ve bire bir yaşananların içerisinde olduğu halde sosyal medya hesabından kendisine saldırı ve hakaret yapıldığını iddia eden şahıs yalan ve iftirada bulunacak kadar ar damarı çatlamıştır. Asıl şiddete niyetlenen de kendisi olmasına rağmen utanmadan, sıkılmadan saldırıya uğradığını söylemektedir. Zaten son bir yıl içerisinde kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik sosyal medya üzerinden ortaya koyduğu tutum ve hakaretlere bakıldığında gerçekler daha iyi anlaşılacaktır. Ama şunu da ifade etmek isteriz ki asıl mesele şahıslar değildir.
Asıl mesele bu ve benzeri kişilikleri kurumumuza ve yöneticilerimize karşı kullananların olduğu gerçeğidir.
Kurumsal ve kişisel başarısızlıklarının faturalarını ,”İftira at izi kalsın” anlayışı, itibarsızlaştırma, yanlış bilgiler algısı yaratarak, kendilerini mutlu etmeye çalışanlara sözümüz, çabanız beyhudedir.
Sizler akıntıya karşı kürek çekmeye devam edin,
Bizler ise;
Yolumuzun ve kurumumuzun ihtiyaçları, hedefleri ve ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.
Madımak katliamı başta olmak üzere tüm katliamların unutulmaması için, Madımak Katliamı Hafıza Merkezi kapsamında belgeseller, dijital kütüphane, sanal müze, sözlü tarih projesi, web belgeseli gibi büyük projeleri hayata geçirmenin çabasını gösterirken, sizler de geride kalmanın ezikliğini yaşamaya devam edeceksiniz.
Mazlumun ve darda olanın yanında olmaya, gençlerimize çocuklarımıza güzel bir gelecek umudu ve hedefi ile heyecan duyarken, sizler bu çalışmaları aşağı çekmeye, iftira atmaya, yöneticilerimizi karalamaya dayanan heyecanlarınızı yaşamaya devam edin.
Bundan böyle kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik her türlü saldırıya ve hakarete karşı kurumsal ve hukuksal haklarımızı kullanacağımızı ifade etmek istiyoruz.
AABK’mız ilkeleriyle, mücadelesiyle, elde ettiği kazanım ve başarılarıyla yoluna ısrarla ve inatla devam edecektir. Hiçbir güç bizi yolumuzdan, ikrarımızdan alıkoyamayacaktır.
Kamuoyuna, saygılarımızla…”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler