AABK Onursal Başkan Turgut Öker: Somut dayanışma yaşatır!

İnsanlık dünyanın her yerinde Korona virüs salgınına karşı top yekün bir yaşama tutunma mücadelesi veriyo. Buna rağmen salgın yayılarak can almaya devam ediyor. 340 binden fazla insan salgının pençesinde, 14 binden fazla insan ise bu salgında hayatını kaybetti .
İnsan yaşamını çiddi bir şekilde tehddit eden koronavirüs salgınının yarattiğ bu sarsıntılı ortamda, bencilliği şaha kaldırarak kedini kurtarmanın uğraşı içinde olanlar gibi, bu süreçte kendi sağlığınada dıkkat ederek dayanışmanın önemini öne çıkararak bunun gereğini yapan dayışmacı insanlarda var. Bu insanalardan birisi de AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’dir. Yaşlı insanların kapılarına kadar giderek O‘nlara dayanışmacı elini uzatan Öker, sosyal medya üzerinden yayınladığı kısa yazısında, yaşlı insanlarımızla dayanışmanın önemine vurgu yaparak, bu süreçın aşılmasında toplumsal dayanışmanın neden çok önemli olduğuna ilişkin ise sunları ifade etti:
” Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi karşısında en savunmasız ve dayanıksız kesimi oluşturan yaşlılarken, yine yaşlılara dönük “verimsiz” ve “yük” oldukları algısı oluşturulmaya çalışılıyor.
Toplumun yaşayan hafızası, değerleridir yaşlılar ve dayanışma ile onları yaşatmak hepimizin görevi.
Her darda olanın, özellikle de yaşlılarımızın elimiz, gücümüz yettiğince yanında olalım.
Tüm yaşam alanlarımızda dayanışmaya ihtiyacı olan insanlarla dayanışmayı büyütelim. Bu zor günlerden dayanışma merkezli ortak bir dayanışma ruhu oluşturursak ve birbirimize yardım edersek kayıplarımızı azaltarak çıkabiliriz.
Avrupa’da yaşayan canlar da Türkiye’de dayanışmaya ihtiyacı olan bir kardeş aile bularak bu ailelele dayanışma içerisinde olabilirler.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler