Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

FAŞİZME ve IRKÇILIĞA KARŞI OMUZ OMUZA AACHEN..

Aachen şehri göçmen işçi ve emekçilerinin yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Türk Faşist Hareketi ile çihatçı çetelerinin ırkçı devletleri adına faliyet yürüttüğü bir alan. Kürt ve Alevi çocuklarının özellikle bu ırkçı faşist çetelerinin okullarda, semtlerde, aileleriyle yaşadıkları çelişkilerden kaynaklı hedef ilk bu kesimler. Kürt ve Alevi çocuklarını aileler koruma güdüsüyle derneklere, etkinliklere,kendi anenelerini öğretmeyince de çocuklar kimlik bunalımı yaşıyorlar. Aachen komşu şehirleri Hollanda, Belçika ile çok yakın.
Aachen üniversitesinde göçmen öğrenciler birinci sırada 50-60 bin öğrenci var. Çok kötü şartlarda okuyorlar, part-time çalışıyorlar. Restoranlarda hep aynı yere gidersen sabit ücret alıyorlar. Kiralar pahalı..
Kürt derneği, Alevi Kültür Merkezi, Halkevi olan üç dernek var. Yöre dernekleri epey yoğun. Beşiktaş lokali var.
Pontstr’de Kürtler ağırlıklı gastronomi işleri yaparken, Karadeniz bölgesinde ki ise Fırın,pazarcılık işleri yapmaktadır.
Gelelim Irkçılıga ve Faşizme karşı omuz omuza mitingine. Binlerce insan vardı. Afrika’dan Rusya’ya Kürdistan Latin Amerika’ya, İtalyan’dan Almanlara, Lbgtlilerden, sosyalist, anarşist, Troçkist, Çevreci, Die Linke’den, Bolşeviklere, AGİF ( Almanya Göçmen İşçileri Federasyonu) burda dikkatimi çekti Alevi kurum temsilcileri yine yoktu. Halk Cephesi öyle.
8 Dakikalık oturum eylemiyle başladı. Konuşmaların ortak vurgusu ırkçılığı ve Faşizmi durdurabiliriz. Gençler ve kadınlar yoğunluktaydı. Her eylem diye bağırdı biri.
Küçük bir çocuk çıktı sahneye…haykırdı #BlackLivesMatter 4000 insan.
Şafak Deniz İldan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir