Bugün duruşması görüldü; ‘Alevilik davasını tek başıma sırtlamış oldum’
PİRHA – İstanbul Sarıyer Belediyesi’nde iki yıl önce Aleviliğe ve Alevilere hakaret eden Hasbi Saral adlı şahsa tepki gösteren Alevi genç Erhan Barut’un duruşması bugün Çağlayan Adliyesi 60. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Barut, bu süreçte yalnız kaldığını belirterek, Aleviliğe hakaret eden adamı nefret suçundan mahkum ettirmek için mücadele edeceğini söyledi.
Erhan Barut 31 Ağustos 2018’de iş arkadaşı Hasan Erol G.’ü ziyaret ettiği sırada Alevilere hakaret eden Hasbi Saral’ın ile aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga sırasında küfürlerine devam eden Hasbi Saral darp nedeniyle Erhan Barut isimli Alevi gençten davacı olmuştu.
Alevi genç de Alevilere hakaret ettiği için Hasbi Saral’dan şikayetçi olmuştu. Erhan Barut’un duruşması bugün İstanbul Çağlayan 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
“ALEVİLİK DAVASINI TEK BAŞIMA SIRTLAMIŞ OLDUM”
PİRHA’ya konuşan Erhan Barut, mezhebe ve Aleviliğe küfür edilme şikayetiyle Hasbi Saral’ın darp etme olayının iki ayrı dava şeklinde görüldüğünü hatırlatarak, bu iki davanın birleştirilmesini talep ettiklerini ve bu talebin bugün olumlu karşılandığını belirterek, davanın 26 Haziran’da görüleceğini söyledi.
Haftaya görülecek duruşmanın dönüm noktası olacağının altını çizen Barut, duruşmada şahitler dışında kimsenin olmadığını belirterek yalnız bırakıldığını söyledi.
Barut, “Alevi dernekleri, Alevi federasyonları bu konuyla alakalı bilgisi var. Ne yazık ki Alevilik davasını tek başıma sırtlamış oldum. Benim yanımda olan sizler ve Alevi haber sayfası dışında hiç kimse en ufak bir şekilde müdahil olmadı. Benim şahsi davam olsaydı çok daha farklı bir tepki verirdim. Karşı tarafı davacı olamayacak hale getirirdim kimsenin şüphesi olmasın. Ama ben istedim ki insanlar sosyal olarak biraz daha bilinçli bir şekilde davaya sahip çıksın. Ama hala o yetiye sahip değil insanımız” ifadelerini kullandı.
Erhan Barut, mücadeleyi bırakmayacağını belirterek, “Davadan vazgeçmeyeceğim ve karşımdaki şahısın hakaretleriyle alakalı kesinlikle ama kesinlikle nefret suçundan bu adamı mahkum ettireceğim” dedi.
PİRHA/İSTANBUL

Alevi Haber Ağı
Sevgili Canlar,
Yoluna ve ikrarına bağlı her Alevi, kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabiri olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu cemevinde ve yaşadığı çevrede haber değeri taşıyan her gelişmeyi; fotoğrafı, videosu veya yazılı bilgisiyle birlikte bizlere ulaştırmalıdır.
Bu çağrımız, Alevi kurumlarımızın yöneticileri ve temsilcileri için de geçerlidir.
Alevi Haber Ağı, Alevilerin sesi olmanın yanı sıra; emekten, demokrasiden, laiklikten, eşit yurttaşlıktan, kadın özgürlüğünden, gençlerin geleceğinden, doğanın ve çevrenin korunmasından yana; bütün ezilenlerin sesi olmayı sürdürecek, gerçekleri yazmaya ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
Gerçekler ancak birlikte görünür olur. Gerçekler yazılırken sen de katkını sun can!
Fotoğrafını çek, videonu kaydet, haberini yaz ve bize ulaştır. Çünkü Alevi Haber Ağı hepimizin ortak sesidir.
Saygı ve sevgilerimizle…
Alevi Haber Ağı