Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

HDP İzmir İl Örgütü’ne giren saldırgan rehin aldığı parti çalışanı öldürdü

HDP İzmir İl Örgütü’nü giren  O.G. isimli silahlı saldırgan rehin aldığı Deniz Poyraz isimli parti çalışanı öldürdü. Parti binasını ateşe vermek isteyen saldırgan gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, silahlı bir şahsın saldırısına ve işlediği cinayete sahne oldu. Saldırıda Deniz Poyraz isimli bir parti çalışanı hayatını kaybetti.
Parti binalarına giren saldırganın çalışan arladaşlarını katlettiği bilgisini HDP Grup Başkanvekil Saruhan Oluç, katıldığı Medya Haber TV yayınında paylaştı.
Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde parti binası önüne gelen saldırgan, içeriye girip partide yemek ve temizlik işleri ile ilgilenen Deniz Poyraz isimli, 40’lı yaşlardaki kadın çalışanı rehin aldı. Silahlı saldırgan parti çalışanını katletti, ardından da parti binasını ateşe vermek istedi.
Olayın duyulması üzerine parti yöneticileri ve partililer hemen Konak’taki İl Örgütü binası önüne koştu.
SALDIRFAN GÖZALTINA ALINDI
Olay yerine ulaşan polisler, parti binasının içerisine girip saldırganı gözaltına aldı. Gözaltına alınan saldırgan güvenlik önlemleri altında dışarı çıkarılıp, bindirildiğği polis aracı ile Emniyete götürüldü. Saldırgan şahsın polislerce gözaltına alındığı sırada kelepçelenmediği görüldü.
Gözaltına alınan saldırganın isminin O.G. olduğu öğrenildi.
İZMİR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
İzmir Valiliği’nden gerçekleşen saldırı ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.
OLAY YERİ İNCELEMESİ İÇİN SAVCI BEKLENİYOR
Saldırganın götürülmesi sonrası çevredeki güvenlik önlemleri arttırldı. Olay yeri incelemesi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısının parti binasına gelmesi bekleniyor.
AİLE PARTİ BİNASI ÖNÜNBE KOŞTU
Parti binası önündekilerin sayısı ise dakikalar geçtikçe artıyor. Parti binası önünde saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın ailesi de geldi. Anne Fehime Poyraz, kızını teşhis etmek için içeriye girmek istediyse de polisler izin vermedi.
ANNENİN FEREYATLARI YÜKSELDİ
Binanın girişinde oluşturulan polis barikatı önünde o anlarda annenin “Benim kızım şehit oldu. Ben güçlü bir anneyim. Her zaman mücadele edeceğim Kızımın bedenini görmek istiyorum, nerden vurduklarını görmek istiyorum” feryatları yükseldi. Bir müddet sonra kardeşinin içeriye girip, katledilen Poyraz’ı teşhis etmesine izin verildi.
Gerçekleştirilen saldırıya duyulan öfle ile parti binası önene gelen partililer ile polisler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.
‘DEFALARCA UYARDIK, ÖNLEM ALMADINIZ!’
HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mahfuz Güleryüz, o anlarda tartıştığı polis amirine “Daha önce sizi defalarca uyardık, neden önlem almadınız. Bunun olacağı belliydi, önlem almadınız. Şimdi bizim için mi önlem alıyorsunuz” sözlerini tepki gösterdi. Polis partililere müdahale hazırlığa başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir