Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları : ”Bu Başarı Hepimizindir!”

Sevgili Amed Halkına;

31 Mart seçimlerini geride bıraktığımız bugünlerde baharı karşılamanın da sevinci içerisindeyiz. Seçimler öncesinde, seçim çalışmalarımıza yönelik baskıların en üst düzeyde olduğu bir dönemi yaşadık. Bu dönemde Parti yöneticilerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve halkımız gözaltılar, tutuklamalar ile sindirilmek istendi, seçim çalışmalarımız engellenmek istendi.
Tüm bu engellemelere, baskı ve gözaltılara rağmen, il binamızın abluka altına alınıp defalarca ve hukuksuzca basılmasına rağmen, seçim çalışmalarımız terörize edilmek istenmesine rağmen Amed’de, Amed halkımızın verdiği güç ile kayyumların bizlerden gasp ettiği belediyelerimizi demokratik bir mücadele ile geri aldık.
Amed halkının bu zaferini 2014’de bu kentin büyükşehir belediye eşbaşkanları olarak seçilen Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere seçilmişlik hakları gasp edilen tüm belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerimize atfediyoruz.
Bu başarı Amed’in dir. Bu başarı hepimizindir. Bu başarıya destek veren tüm halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.
31 Mart ile birlikte yeni bir döneme, yeni bir bahara girdik. Bu yeni dönemde bizlere oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan, tüm Amed halkını kucaklayıcı bir tavır içerisinde olacağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz. Çalışmalarımızı ise kaldığımız yerden hak ve adalet çerçevesinde ve ayrım gözetmeden yapacağımıza söz veriyoruz.
31 Mart demokrasiye ulaşma çabamızda bizleri yalnız bırakmayan Amed’i saygıyla selamlıyor, tüm toplumsal kesimleri Amed paydasında kenetlenmeye çağıyoruz.
Çalışma arkadaşlarımızın, adaylarımızın ve halkımızın emeklerine teşekkür ediyor, Amed halkının önünde saygıyla eğiliyoruz.
Hep birlikte Amed için…
Amed Bajaré Bîr û Evîné

Hülya Alökmen UYANIK, Adnan Selçuk MIZRAKLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir