Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ali Nesin hala Türkiye’nin içine girdiği girdabın farkında bile değil…

 -Kelime Ata-
Türkiye’nin başından defetmek için cebelleştiği İslamcı-muhafazakar belanın bize nasıl musallat olduğunu işte bu mektup pek güzel izah ediyor. Sabah akşam Cumhuriyet’in dindarlara zulmettiğini vaaz edip bir kere bile muhafazakarların Cumhuriyet’le, akılla, bilimle, demokrasi ile kadınla, özgürlüklerle ne kadar barışık olduğunu sormayan kendini bilmez aydın tayfasıdır sebep. Ali Nesin hala Türkiye’nin içine girdiği girdabın farkında bile değildir. Anlaması için “Eksantrik ve sevimli insanlar” diye tanımladığı o cemaatin o araziyi elinden alması gerekiyor ki, ayıkabilsin. Kendisi “yetti artık” demiş ama yetmez Ali Nesin. Türkiye’nin gerçekliğinden bihabersin ve yazık ki, Aziz Nesin gibi bir babanın oğlusun.
Şimdi aynı tayfadan bazılarının abartılı göçmen sevgisi de işte bu nedenle sorgulanmayı gerektiriyor. Bugün Avrupa’da Türkiye’den giden 5-6 milyon insan yaşıyor, geri dönüş yapanlarla birlikte bu sayı 9-10 milyona ancak çıkıyor. 60 yılda olan bu. Oysa biz 2011 yılından beri 10 milyon insana misafirlik yapıyoruz. Bunun arkasında yatan toplum mühendisliğini, ümmet inşa projesini göz ardı ederek naif değerlendirmeler yapanlar ya hiçbir şeyin farkında değil ya da bizzat bu projenin içinde yeralıyorlar. Erdoğan “hicret” diyor, “ensar kardeşliği” diyor.
Neyin hicreti? Suriye’nin kuzeyinde 200 bin konut yapılacağını söylüyor. “Yerel meclisler kuracağız” diyor.
Neden?
“Türkiye’nin göçmen politikası yok” diyenler fena halde yanılıyor.
Acaba gerçekten öyle mi? Gerçekten göçmen politikası yok mu?
Yaşadıklarımız bizzat bir politika değil mi?
Biz Türkiye’ye gelenlere asla ve asla düşmanlık etmeyeceğiz, meselemiz iktidarın göçmen politikasıdır. Bunu da özellikle not edip vurgulayalım ki yanlış anlaşılmasın.

Bir yazı görseli olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir