Per. Nis 30th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ABF:Ülkemizin şeriata teslim olmasına ve doğamızın katledilmesine asla izin vermeyeceğiz! VİDEO

 Bugün bileşenleriyle birlikta Muğla’nın Milas ileçesindeki Akbelen Direniş alanını ziyaret eden Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF), İkizköy halkını Akbelen Ormanı’nı ve yaşam alanlarını korumak için sürdürdüğü direnişine ilişkin yazıl bir açıklama yaptı.
İkizköy halkının direnişinin haklılığına vurgu yapılan açıklamada, ”Bu zihniyet iktidara geldiği günden beri, ahlaki değerleri, demokrasi, eşitlik, özgürlük kriterlerinin tümünü kirletti, doğayı kirletti. Kısaca insana ait ne varsa kirletti. Müslümanların inançsal değerlerini siyasallaştırarak halkları ayrıştırdı. Başta Suriye olmak üzere bölge halklarına karşı nefret ve savaş suçları da dahil, insanlığa karşı sayısız suça imza attı. Şimdi ise doğaya ve ekolojik dengeye nefretini kusuyor” denildi.
Ne Akbelen’de ne de başka bir yerde doğa katliamına sessiz kalmayacak ve izin vermeyeceğiz!
İkizköy halkını  ağaçlara sarılarak Akbelen Ormanı ve doğayı korumak için sürdürdüğü mücadelenin haklılığına dikkat çekilen açıklamada, AKP iktidarını ezilenlerin kabusu olduğu şu ifadelerel belirtildi: ” AKP zihniyeti, kadınların, yoksulların, emekçilerin, Alevilerin, Sünnilerin, Kürtlerin, Suriyelilerin ve hatta doğadaki canlıların gördüğü 21 yıllık kabusudur. Akp demek fatura soygunu demektir,açlık ve yoksulluk demektir. İşsizliktir, yalandır, talandır, soygun düzenidir. AKP demek, alttakine din iman, üsttekine han hamam siyasetidir. Milyonlarca insanı açlığa mahkûm edip, bir avuç yandaşı lüks içinde yaşatan yüzsüzlüğün adıdır AKP.”
AKP iktidarını politik tutumundan dolayı gençlerin ülkemizi terek ettiği ifadelerini yer aldığı açıklamada, AKP iktidarın derdinin ülkeyi Arap sermayesine peşkek çekmek olduğu belirtilerek, şunlar ifade edildi:  ”Cemaat yurdunda çocuklar, baskıdan, şiddetten ve dahi istismardan artık intihar ederken, insanlar ucuz ekmek kuyruklarında beklerken, esnaf kepenk kapatmışken, gençler akın akın ülkeyi terkediyorken, AKP’nin derdi, ülkeyi Arap sermayesine peşkeş çekmektir. Halkın gündemi açlıkla mücadeleyken, onların gündemi her zaman olduğu gibi rant ve talandır” denildi.
AKP iktidarınını ÇEDES projesi ile okullara imam göndererek çocuklarımızın geleceğini karartmayı hedefleyen politil yönelimlerin sürdürdüğü  ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:
”İktidar ÇEDES projesi ile okullara imam göndererek çocuklarımızın geleceğini karartmayı hedeflerken bir taraftan da ormanlarımızı peşkeş çekerek doğa katliamı ile ülkemizi çöle çevirmeye çalışıyor.”
Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz;
Milyonlarca yurttaş olarak bu kabusu bitireceğiz. Ülkemizin şeriata teslim olmasına ve doğamızın katledilmesine asla izin vermeyeceğiz.
Biz bu ülkede vergilerimizi siz şeriata yatırım yapın, çocukların geleceğini çalın diye vermiyoruz. Bizim tarihimiz 73 Millete bir nazarla bakanların eşitlik, demokrasi ve özgürlük için verdiği mücadelelerle doludur. Tıpkı geçmişte olduğu gibi bu günde yarattığınız karanlığa karşı hayatın her alanında ışık olacağız.
Bu gün milyonlarca insanı açlığa mahkum edenler, kadına yönelik şiddeti, çocuklara yönelik istismarı “hoş görenler”, bilime, sanata, laikliğe ve evrensel insan haklarına karşı olanlar, yüzleri dahi kızarmadan eşitlikten demokrasiden bahsediyor.
Ama açlığa mahkum edilen milyonlarca insanın bu yalanlara karnı tok.
Alevi Bektaşi Federasyonu olarak diyoruz ki;
Çocuklarımızı şeriata teslim etmeyeceğiz!
Doğayı talana teslim etmeyeceğiz!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir