Özel’den kayyım tepkisi: Bunun hesabını soracağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Wan Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmasına “Millet seçince kendini patron görüp milleti küçük görenlere bunun hesabını soracağız” sözleriyle tepki gösterdi.
Memleketi Manisa’ya giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ahmetli Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra partisinin ilçe binasına gitti. Burada halka seslenen Özel, kayyım atamalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2002 seçimlerinde yasağı nedeniyle seçime girememesi ve sonrasında yapılan Anayasal değişikliği hatırlatan Özel, şu ifadeleri kullandı: “Hazmedemiyor. Patron millettir. Millet seçince kendini patron görüp milleti küçük görenlere bunun hesabını soracağız. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Millet kimi seçtiyse baş tacıdır. Bunu yaparsan bindiğin dalı kesersin. Milletin seçtiği yönetir katlanacaksın. Suçu varsa ayırırsın belediye meclisinin içeresinden seçtirirsin. Ama böyle hazımsızlık doğru bir mesele değildir.
Bugün Van’daki belediyeye kayyım atıyor. Kardeşim suçu varsa belediye meclisinin içinden seçer. Ceza konuşulduğu anda mahkeme kararını bekleseniz, kesinleşse, kesinleşince belediye meclisinden seçseniz bir şey olmaz. Benim İstanbul’daki belediyeme kayyım atadı. Beşiktaş Belediye Başkanımı içeri attı. Ovacık Belediye Başkanı’na kayyım atadı. Hazmedemiyor ve sürekli belediye meclis üyelerini alıyor tutukluyor. Kardeşim daha bir yıl olmuş, temiz kağıdı vermişsin bu adamlara. Aday olabilir mi? Olur. Suçu var mı? Yok. Benim teminatım devlet ya. Devlete soruyorum aday gösterirken. Nasıl buranın belediye meclis üyeleri aldı temiz kağıdını. Geldiler aday oldular. Belediye meclis üyelerinden suçlu icat ediyor. Buradan açıkça söylüyorum. Türkiye İttifakı diye bir şey var. Sosyal demokratların, muhafazakar demokratların, milliyetçi demokratların, Kürt demokratların, kaide şu, vatana, millete bayrağa, Atatürk’e saygılı olan bütün demokratların partisidir Cumhuriyet Halk Partisi.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler