Grevenbroich Cemevi, Nejla Ana’nın AABF NRW İnanç Kurulu Başkanlığı’nı Çiçeklerle Kutladı
Haber Merekzi – Aleviliğe, Aleviler ve toplumsal demokratik Alevi örgütlemesine yıllar boyunca hizmet eden, bağlılığı ve mücadelesiyle canların gönlünde özel bir yer edinen Nejla Akbaba Aslan Ana, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) Bölgesi İnanç Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Grevenbroich AKM – Cemevi, uzun yıllardır Cemevi’nde yol hizmeti yürüten ve bölgedeki Aleviler tarafından büyük sevgiyle karşılanan Nejla Ana’yı çiçeklerle kutladı.
Nejla Ana, Yol Aşkıyla Hizmette Israrcı
18 Mayıs Pazar günü Hamm Alevi Kültür Merkezi – Cemevi’nde gerçekleşen AABF NRW Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Nejla Akbaba Aslan Ana, birlikte görev yapacağı Ana ve Dedeler ile birlikte İnanç Kurulu yönetimine seçildi. Yönetim Kurulu’nun kendi içinde yaptığı görev dağılımı sonucunda, Nejla Ana AABF NRW İnanç Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.
Yol aşkı ile sürdürdüğü hizmetleriyle tanınan ve Cemevi üyeleri tarafından çok sevilen Nejla Ana’nın bu yeni görevi, Grevenbroich AKM – Cemevi’nde büyük bir sevinçle karşılandı.
Cemevi’nde Çiçekli Kutlama: “Hızır Yar ve Yardımcınız Olsun”
Grevenbroich AKM – Cemevi Başkanı Mesut Kabakçı ile Cemevi 2. Başkanı Altun Kaplan, Nejla Ana’ya bir demet çiçek sunarak tüm Cemevi üyleri adına anayı kutlayıp yeni görevinde başarılar dilediler. Kutlamaya duygusal bir konuşmayla karşılık veren Nejla Ana, desteklerinden dolayı Cemevi başkanlarına, yönetimine ve üyelerine şu sözlerle teşekkür etti:
“Benim bu görevi tereddüt etmeden üstlenmemde Grevenbroich AKM – Cemevi’nin tüm gücüyle arkamda durmasının, üyelerimizin, yöneticilerimizin ve değerli başkanlarımızın verdiği desteğin önemli bir payı vardır. Hepinize teşekkür ediyorum. Yol aşkına hep birlikte güzel işler yapacağız. Hızır her daim yar ve yardımcınız olsun canlar.”
Grevenbroich Cemevi’nden Anlamlı Mesaj: “Bozatlı Hızır Yardımcısı Olsun!”
Grevenbroich AKM – Cemevi Başkanı Mesut Kabakçı ile Cemevi 2. Başkanı Altun Kaplan, Nejla Ana’nın yeni görevinden dolayı duydukları mutluluğu şu sözlerle ifade ettiler:
“AABF – NRW Bölgesi İnanç Kurulu’nda başkan olarak hizmetini sürdürecek olan sevgili Nejla Ana’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bozatlı Hızır yardımcısı olsun.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler