Çar. Şub 4th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Frank Schwabe, AABF Genel Merkezi’nde Ağırlandı

⌈Haber Merkezi⌉ Almanya Adalet ve Tüketici Koruma Bakanlığı nezdinde Parlamento Devlet Sekreteri ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Almanya Delegasyonu Başkanı olan Frank Schwabe, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Merkez’nde ağırlandı.

Ziyaret kapsamında Almanya, Türkiye ve Suriye’deki Alevi toplumlarının güncel durumu, karşılaştıkları insan hakları ihlalleri, ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele başlıkları detaylı biçimde ele alındı. Alevi toplumunun maruz kaldığı yapısal eşitsizlikler, inanç özgürlükleri ve sivil toplum katılımına dair sorunlar da gündemin önemli başlıkları arasında yer aldı.

AABF Heyetinden Kapsamlı Sunum

Toplantıya AABF adına Genel Başkan Hüseyin Mat, Genel Sekreter Ufuk Çakır, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) diplomasi temsilcileri Taner Boyraz ve Marc Aslan ile Almanya Alevi Gençler Birliği (BDAJ) temsilcisi Özge Erdoğan katıldı. Heyet, Alevi toplumunun taleplerini ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir perspektif sundu.

İnsan Hakları ve Diyalog Vurgusu

Ziyarette, AABF ile Alman kamu kurumları ve siyasetçileri arasında süregelen yapıcı diyalogun önemi bir kez daha vurgulandı. Frank Schwabe’nin insan hakları konusundaki hassasiyeti ve açık diyaloğa verdiği değer, Alevi toplumu tarafından memnuniyetle karşılandı.

AABF: “Teşekkür Ediyoruz”

Ziyaretin ardından AABF heyeti, “Sayın Schwabe’ye toplumsal adalet, eşit yurttaşlık ve demokratik değerler temelinde sürdürdüğümüz mücadeleye gösterdiği ilgi ve destekten dolayı içten teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir