Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ASİMİLASYONA KARŞISINIZ DEĞİL Mİ?

Eğtim tamamen bilimsellikten uzak siyasi islâmın boyunduruğu altındadır. Böyle bir eğtim sisteminde bilimin , sanatın , kültürün üretilmesi nerdeyse imkânsız gibidir. Tekçi bir ankayışı -onuda yalan yanlış ve eksik- dayatan sistem her türden inancı yok sayıyor. Kuşkusuz bu olumsuz sistemden en fazla etkilenenler ise Aleviler oluyor.

Biz devleti biliyoruz, o tekçi , dayatmacı ve katliamlara dayalı politikalarını biliyoruz. Eksik noksan onlarla mücadele etmeyi öğrendik ya Alevikerin içinde ki asimilasyoncular, onları nereye koyacağız?

Kime dokunsanız, kiminle konuşsanız asimilasyona şiddetle karşı. Kimse mangalda kül bırakmıyor, herkes şiaya karşı, islâmlaşmaya karşı. Şialaşmaya karşı olanlar eleştirdiğinin ta kendisi, islamlaşmaya karşı olanların durumu daha ironik, cemevlerinde camiden fazla arapça dua okunuyor. Özü itibarıyla karşı olanlar ya da yandaş olanlar sadece şekli tartışmalar yapıyorlar, üzülerek söylüyorum, Aleviliği hiçmi hiç anlamamışlar.

Alevilerde Hakk meydanı vardır, rızalık meydanı vardır , dar meydanı vardır en önemlisi ikrarli bir inançtır.
Oniki hizmeti anlayamamış ve derinliğini kavrayamamış olanların Alevice düşünmesi ve Alevice üretim yapması imkânsıza yakındır.
Dünyevi kimliklerinden arınamayanların “CAN” olmayı içselleştirmeleri mümkün değildir.
Can, vahdeti mevcutun en eşitlikçi dilidir.

Evren bir bütündür, herkes bu bütünün içindedir. Alevliği bir coğrafyada , bir soyda veya ırkta, cinsiyette beyhude aramayın, sizde ; yüreğinizde yoksa asla ve asla başka yerlerde bulamazsınız, sadece laf kalabalığı olur o kadar.

Asimilasyona karşı olmak alevilikte ıkrarlı olmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir