Eğitim-Sen’den okullara din görevlisi protokolüne tepki
Eğitim Sen, içinde Aydın da olmak üzere, Ege Bölgesinde bulunan şubeleri, ÇEDES projesi kapsamında okullara din görevlilerinin atanması kararına karşı İzmir’de miting düzenleyecek.
⌈Sevgi Demir⌉Geleceğin Eğitimi: ÇEDES Projesi Tartışmaları
Öğrenciler yaz tatilinin son günlerini yaşarken, gelecek eğitim döneminde uygulanması planlanan “ÇEDES” projesi gündemi sarsıyor. Proje, kimi illerdeki ortaokul ve liselere “manevi danışman” adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kır’an kursu hocalarının atanmasını öngörüyor. Ancak bu öneri, Eğitim-Sen Aydın Şubesi dahil olmak üzere tüm Ege Bölgesi şubeleri tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor.
Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir Yenisöke Gazetesine verdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ÇEDES projesi, laiklik ilkesine ve Öğretim Birliği Yasası’na aykırıdır. Okullarda din görevlilerinin atanması, eğitim kurumlarını dini bir anlayışın etkisi altına sokabilir ve öğrencilere baskı yapma yolunu açabilir. Bu kabul edilemez.”
İzmir’de Miting Hazırlıkları Sürüyor
Eğitim-Sen Aydın Şubesi Başkanı Kadir Özdemir, sendika üyeleriyle İzmir’de miting için harekete geçiyor. 16 Eylül tarihinde düzenlenecek olan bu miting, İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Gündoğdu Meydanı’nda saat 17:00’de gerçekleştirilecek. Özdemir, bu projenin eğitim sistemine getireceği olası zararları kamuoyuna duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.
Eğitim-Sen, bu mitingin sadece bir başlangıç olduğunu ve ÇEDES projesine karşı verdikleri mücadelenin süreceğini vurguluyor. Projeyi laiklik ilkesi kapsamında tehlikeli bulan sendika, kamuoyunu bilinçlendirmek ve projenin iptal edilmesini sağlamak için kararlı bir şekilde hareket ediyor.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler