Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİ KURUMLARI: ” 2 TEMMUZ’DA SİVAS’TAYIZ! ”

Pir Sultan Abdal  Kültür Şenlikleri’ne katılmak üzere Sivas’a giden aydınlar, sanatçılar ve Alevilere, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli‘nde diri diri yakılarak katledildiler. Katlaimın üzerinden  27 yıl geçti ama adalet bir türlü yerin bulmadı. Bundan dolayı, yakılarak katldilen masum insanların yakınlarının, Alevi toplumunun ve demokrasi güçlerinin 27 yıldır adalet arayışı bitmek bilmedi.

Alevilere yönelik 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştirilen katliam bu yıl da protesto edilecek. Katliamda yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için, Alevi kurmları  2 Temmuz Perşembe günü katliamın yaşandığı Sivas’taki Madımak Oteli önünde bir anma yapılacaklar.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Pir Sultan Abdal Kültür Deneği (PSAKD) ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Demokratik Alevi Dernekleri ve Alevi Vakıfları Federasyonu ortak imzalı bir afiş yayınlayarak,  Madımak Oteli’nin önünde yaplacak anma etkinliğinin programını açıkladılar.

Toplama Yeri: PSAKD Sivas Şubesi  Önü /  HBVAKV Sivas Şubesi  Önü / Seyrantepe / Sivas

Saat: 10:00

Anma: Saat:12:00 / Madımak Oteli’nin Önü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir