Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avrupa Alevi Kadinlar Birligi: ‘‘Zülm ile abad olanın akibeti berbat olur

AAKB , sosyal medya sayfasında yazlı bir açıklama yaparak HDP’li siyasetçilerin gözaltına alınmasını sert tepki gösterdi.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.  Bu doğrultusunda , Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Avrupa Alevi Kadinlar Birligi (AAKB) , sosyal medya sayfasında yazlı bir açıklama yaparak HDP’li siyasetçilerin gözaltına alınmasını sert tepki gösterdi.

Avrupa Alevi Kadinlar Birligi’nin, HDP’ye yönelik operasyonu ilişkin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

”Zülm ile abad olanın akibeti berbat olur. Türkiye ve Ortadoğuyu kendi iktidarı uğruna kan ve zülmun gölgesinde tutma yönnüde politikalar yürüten AKP iktidarı her geçen gün kendi sonunu hazırlıyor. Son yaklaştıkça kendisinden olmayan, iktidarına boyun eğmeyen kesimlere karşı saldırıları hız kesmeden arttırıyor. Öyleki Dünya ülkeleri pandemiyle mücadele sürecinde alternatifler ararken, AKP iktidarı Türk Tabibler Birliğinin kapatılmasını tartışmaya açıyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi AKP hükmeti kendi iktidarına boyun eğmeyen zülme ve tekçiliğe karşı ortak mücadele yürüten başta kadınlar olmak üzere, tüm farklılıkları ile birlikte yaşam eşitliğini savunan muhalif kesimlere karşı saldırılarına bu sabaha karşı 82 HDP ‘liyi gözaltına alarak bir yenisini daha eklemiş oldu. Unutulmamalıdır ki ; kadın yaşamdır, kadın hakikatin kapısı kimliğimizi- kültürümüzü – inancımızı koruyarak bugüne canı uğruna taşıyarak aktarandır. Bu yanıyla hakikate ikrar veren kadınlar olarak gözaltına alınan başta kadınlar olmak üzere tüm canların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Binlerce yıldan bugüne halkların ve inançların rızalık bahçesi olan topraklar bugün zulmün binbir çeşidine tanık oluyor. Anayasal güvence altındaki siyasal bir partinin çalışanlarına karşı düzmece suçlamalarla yapılan bu gözaltı furyası asla kabul edilemez. Devir zulme karşı omuz omuza mücadele etme, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı sesini yükseltme devridir diyor ve zülme karşı mücadale ederek direnen mazlumlarla birlikte aynı safta olduğumuzu haykırıyoruz !

Zalimlerin zulmüne karşı hak ve hakikatten yana saf tutan kadınlara aşk olsun.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir