Hamm’da Alevilik dersleri bugün 20 öğrencinin katılımıyla başladı.
Hamm’daki iki Cemevi Alevilik dersleri için birlikte önemli çalışmalar yapıyor. Sürekliliği olan bu çalışmalardan dolayı Alevlik dersleri yıllardır Hamm’da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yol aşkıyla sürdürülen bu çalışmalarını sonucundan bugün başlayan Alevilik derslerine İlkokul giden 20 öğrenci katıldı.
Alevilik dersleri çalışmasını sorumlusu olan Cafer Kaplan Dede’de, Hamm’da bugün 20 öğrencinin katılımıyla başlayan Alevilik derslerine ilişkin sosya medya sayfası üzerinden yaptığı yazılı açıklamada tüm öğrenciler başarılar diliyerek, Alevilik dersleri öğretmeni Meltem Ergüne hem kendi adına hem de Cemevleri adına teşekkür etti.
Cafer Kaplan Dede, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
”Hamm şehrinde yine iki Cemevimizin öncülüğünde İlk okul düzeyinde Alevilik derslerimizi 24.08.2023 tarihinde 20 öğrencimizle başlattık.Katkı sunan tüm ailelerimize yöneticilerimize, Öğrtemenimiz Meltem Ergüne derslerin sorumlusu olarak Cemevlerimiz adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum.
Tüm öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyorum. Hammdaki derslerimiz
Salı günleri saat 14.00 Orta okul
Perşembe günleri saat 14.00 İlk okul
Hızır yardımcıları olsun.”


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler