Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan’a hapis cezası

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan hakkında, kayyum protestolarında yaptığı konuşma “yakın tehlike” olarak değerlendirilerek hapis cezası verildi.
Yerine kayyum atanan Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan hakkında kayyum protestolarında yaptığı konuşmalar ile Jineolojî’ye Giriş kitabı gerekçeleriyle “Halkı suç işlemeye alenen tahrik” iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Tunceli 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Orhan katılmadı. Avukatlar duruşmada hazır bulundu.
Savcı, Birsen Orhan’ın Jineolojî’ye Giriş kitabını bulundurduğu gerekçesiyle “halkı suç işlemeye alenen tahrik” suçlaması işlediğini ileri sürdü. Ayrıca kayyum protestolarında yaptığı konuşmalarda “işgal” ve “mücadele” ifadelerini kullanması nedeniyle cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme, kayyum protestolarındaki konuşmalarını “yakın tehlike” olarak değerlendirerek, Orhan’a 5 ay hapis cezası verdi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler