Yola Bağlı Kalalım, Dava İçin Yürüyelim
⌈Sevda Ergin⌉
Alevilik rızalıkla yürünen bir yoludur; yolun ölçüsü ne kişisel çıkarlar ne de geçici ilişkilerle belirlenir. Bizler ne kişilere, ne gruplara, ne de ”ekip çıkarlarına” bağlı olmalıyız. Bizim bağlılığımız örgütlü Alevi gücümüze, Alevilik davamıza, özgürlük mücadelemize ve Yol’a olmalıdır!
Dostluğumuzu, arkadaşlığımızı ve yoldaşlığımızı; çıkar ilişkileriyle değil, ilkelere, gerçeklere ve yol erkânına dayandırmalıyız. Çünkü Alevilik, aynı zamanda ahlaki bir duruşun adıdır. Bu yol; menfaatin değil, rızalığın yoludur. Bu yol; eğilmenin, bükülmenin değil; dik durmanın yoludur.
Yönümüzü, duruşumuz ve tavır alışımızı kişilere göre değil, ilkelerimize bağlılık temeline belirleyelim. İlkelerimize sarılalım, çünkü düşüncelerimizin haklılığı buradan beslenir. İnançla bağlı olduğumuz idealleri yaşamın her alanında savunalım. Cümleden ulu olan yolu her zaman en üstte tutalım. Toplumsal ve örgütsel birliğimizi güçlendirmeyi kendimize temel bir ilke edinlim.
Unutmayalım ki; kişisel çıkarlar geçicidir, yol ilkeleri kalıcıdır. Bireysel hırslar birliği bozar, ama ilkeli duruş toplumu, kurumu ve mücadeleyi büyütür.
Bizim davamız, yalnızca bir kimlik meselesi değil; aynı zamanda hak, adalet, özgürlük ve eşitlik davasıdır. Bu dava ancak aşk ile, yani inançla, sadakatle ve özveriyle yürütülebilir.
Bizler yola bağlı kaldıkça, ikrarımızada bağlı kalırız. Kişilere değil, yolumuza, kurumlarımıza ve halkımıza hizmet etmeyi esas alarak; kendimizi halkımızını, kurumlarımızın savunmasını örgütlemeye kilitleyelim.
Yola aşk ile bağlı kalalım. İlkelerimizle yaşayalım!

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler