Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi Dernekleri Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na üye oldu

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) birkaç ay önce AABK’ye üye olmak için baş vuru yapmıştı. ADFE’nin üyelik baş vurusu AABK’nin 6. Olağan Secimli Genel Kurul’nda kabul edildi. ADFE Başkanı Cela Fırat Dede üyelik baş vurularının kabul edilmesine ilişkin sunları ifade etti:

”AABK 6. Olağan Seçimili Genel Kurulu bugün yapıldı. Yeniden göreve seçilen sevgili Hüseyin Mat Başkanımı ve yönetimini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Alevi Dernekleri Federasyonu olarak AABK’ye Üye olmak için başvurmuştuk. Üyelik baş vurmuz genel Kurulda kararara bağlanmış  ve oy birliğiyle onaylanmıştır. İnanıyorum ki bu birliktelik gücümüze güç katacaktır! Alevilik vardır, Alevilik haktır” dedi.

Alevi Dernekleri Federasyonu’nun, AABK’ye üye olmasına ilişkın kısa bir açıklamada Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı  Hüseyin Mat yaptı. Mat, ADFE’nin konfederasyona üye olmasıyla ilgil görüşlerini şu ifadeleri kullanarak dile getirdi:  ”Birliğimiz, dirliğimiz daim, Hızır yardımcımız olsun. Alevi Dernekleri Federasyonumuzun değerli Başkanı Celal Fırat Dedemiz nezdinde, Alevi Dernekleri Federasyonumuzun tüm bileşenlerine, Cemevlerimize, Canlarımıza teşekkür ediyorum. Aramıza hoş geldiniz” dedi.

24 Kasım 2019

1 thought on “Alevi Dernekleri Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na üye oldu

  1. Aleviler asimilasyona ve katliamlara karsi mücadelerinde birlik olmalidirlar. Sayin Celal Firat i bu dayanismaci girisimlerinden dolayi tebrik ediyorum.
    Örnel olmasini diliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir