Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel serbest bırakılsın

MİT mensuplarının ifşa edildiği iddiası ile tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’e ilişkin açıklama yapan TGS, gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), MİT mensuplarının ifşa edildiği iddiası ile tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’e ilişkin açıklama yaptı.

9 Eylül günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Addiyesi 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını isteyen TGS, “Bir hukuk devletinde neyin suç olup neyin olmadığı kişiden kişiye değişmez. Hukukta keyfiyet olmaz. Sosyal medyadan canlı paylaşılan, TBMM oturumuna konu olan bir cenazenin haberi nedeniyle gazeteciler hapsedilemez” denildi.

Hükûmetin politikalarını eleştirenlerin terörist ilan edildiği, tutuklandığı bir ülkede bağımsız yargıdan bahsetmek mümkün olmadığı ifade edilen açıklamada, “Hiçbir dayanağı olmayan, somut bir delile dayanmayan bu davanın bir an önce düşürülmesi, tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Gazetecilik suç değildir” diye belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir